Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "QUALITY OF LIFE IN PEOPLE WITH INTELLECTUAL DISABILITIES INCLUDING AUTISM: ADVANCES IN PRACTICE AND RESEARCH"

Tην Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά, πρόκειται να συμμετάσχει με προσκεκλημένη ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Quality of life in people with intellectual disabilities including autism: advances in practice and research", που θα διεξαχθεί στις 19-20 Μαΐου 2023 από το Τμήμα Κοινωνικής...

2ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου με θέμα: «Αξιολόγηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς» από το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας,...

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΝΩΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ

Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά, καθώς και συνεργάτες του Εργαστηρίου, πρόκειται να συμμετάσχουν 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαρτίου 2023, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προσκεκλημένη ομιλία: Γενά, Α. «Μετάβαση από την...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΤΔΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΕΝΑ

Η καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του ΠαιΤΔΕ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου κ. Αγγελική Γενά τιμήθηκε για τη σημαντική και ανιδιοτελή συμβολή της στο ΠΜΣ «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση», στο πλαίσιο της Ημερίδας Μεταπτυχιακών Φοιτητών με τίτλο: «Νέοι Ερευνητές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό». 

 

WEBINAR: «ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ;»

Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στις 7:00 μ.μ., η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά πρόκειται να συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο Webinar, που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το περιοδικό Taλκ, με τίτλο «Πώς να τα βγάλω πέρα με τον αυτισμό;», το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγούς.

Πε...

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Εργαστηρίου, Δρ. Εριφύλλη Τσιρέμπολου, καθώς και συνεργάτες του Εργαστηρίου και απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. ΘΕΠΑΕ - Κατεύθυνση Ειδική Αγωγή, συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, που διεξήχθη στις 10-13 Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Παραθέτουμε τον τίτλο του συμποσίου και τους ομιλητές:

Συμπό...

18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά, καθώς και συνεργάτες, συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι εισηγητές στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 5-9 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.

Παραθέτουμε τους τίτλους των εισηγήσεων κ τους ομιλητές:

 

"Θεραπευτική σχέση...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στις 19 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους γονείς του Εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής, με σκοπό την προβολή του έργου του Εργαστηρίου.

Στις συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι γονείς, εξέφρασαν βαθιά ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση για τις θεραπευτικές ...

WPA THEMATIC CONGRESS ON EARLY INTERVENTION IN PSYCHIATRY ACROSS THE LIFE SPAN

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά, πρόκειται να συμμετάσχει με εισηγήσεις στο WPA Thematic Congress on Early Intervention in Psychiatry across the Life Span, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουνίου 2022 στην Αθήνα. Στο ίδιο συνέδριο θα συμμετάσχει με εισήγηση και η Επιστημονική Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής...

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Αγγελική Γενά, πρόκειται να συμμετάσχει με εισήγηση στο 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα - Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί», το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 13-15 Μαΐου 2022. Ο τίτλος της εισήγησης είναι: "Προκλήσεις και Πρακτικές της Συμπερίληψης στο...